ZONNEPANELEN
Wij garanderen de beste prijs-kwaliteit verhoudingen door te werken met de beste zonnepanelen en omvormers. Tevens staat vriendelijkheid en service hoog in het vaandel! Dit houdt in dat wij graag kosteloos informatie aan huis komen geven om al uw vragen te beantwoorden.
Onderstaand vindt u een overzicht, introductie en brochures van het populaire merk zonnepaneel welke wij leveren en monteren op het moment; LONGi Solar
LONGI SOLAR 405 WP MONO FULL BLACK 120 HALF CELL
Wat Longi met name bijzonder maakt is de productie van wafers, oftewel zonnecellen. Waar andere solar fabrikanten hun cellen inkopen is Longi Solar verantwoordelijk voor zijn eigen productie. Met meer dan 17.000 medewerkers in 12 landen is deze wereldspeler de echte nummer één in de productie van monokristallijne high efficiënt Perc zonnecellen. Deze cellen zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld 405 Wp Full Black zonnepanelen. In de 18 jaar dat Longi Solar actief is in de zonnepanelenmarkt hebben ze meer dan 12 Gigawatt geproduceerd. 12 jaar na oprichting is het bedrijf beursgenoteerd aan de Shanghai Stock Exchange.
Het Longi 405Wp Mono Full Black 120 Half-cells paneel is uitgerust met een zwarte achterplaat en zwart frame. Bijzonder aan dit paneel is de eigenschap om uitermate goed te presteren in een omgeving met weinig licht instraling. Denk hierbij aan bewolkte dagen, zonsopkomst en zonsondergang. Het paneel is toepasbaar voor voor zowel residentiële woningen, als groot en klein zakelijke projecten. Longi panelen hebben een positieve vermogenstolerantie van 0-+5%. De productgarantie is 12 jaar garantie en de vermogensgarantie 25 jaar.

VEELGESTELDE VRAGEN OMTRENT ZONNEPANELEN:
- HOEVEEL PANELEN HEB IK NODIG?
De hoeveelheid panelen die U moet plaatsen is afhankelijk van uw energieverbruik. Wilt U weten wat uw energieverbruik is? Dit kunt U terugvinden op de eindafrekening van uw energiebedrijf. Wanneer u bijvoorbeeld 3400 kWh per jaar verbruikt moet u rekening houden met 12 panelen. Dit kunnen monokristalijn (zwart) of polykristalijn (blauw) zijn.
EEN REKENSOM ALS VOORBEELD:
12 x 405 Wp = 4860 Wp in Nederland houden we er rekening mee dat 90% van het aantal Wp wat op uw dak ligt, omgezet wordt in kiloWatt uren.
4860 Wp x 90% = 4374 kWh per jaar!
- MOET IK KIEZEN VOOR POLY OF MONO?
In eerste instantie lijken zonnepanelen allemaal op elkaar. Een belangrijk verschil tussen de soorten zonnepanelen is de keuze of u gaat voor monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen. Nu vraagt u zich misschien af wat hiermee wordt bedoeld vandaar dat er onderstaand een korte uitleg word gegeven over de verschillen.
Monokristallijne zonnepanelen zijn zwarte zonnepanelen. Coppens Zonnepanelen past monokristallijne zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en totaal zwarte glasplaat. De zonnepanelen zijn dus volledig zwart. Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoger is in vergelijking met polykristallijne zonnepanelen. Daardoor zijn deze zonnepanelen ook duurder. Bij deze panelen is het vermogensbehoud t.o.v. polykristallijne zonnepanelen hoger. Het vermogensbehoud bij monokristallijne zonnepanelen is 92% na 12 jaar en na 25 jaar is dit nog 82%. Polykristallijne zonnepanelen zijn de blauwe zonnepanelen. Het rendement van deze zonnepanelen is lager ten op zichte van de monokristallijne zonnepanelen. Daarentegen zijn ze wel goedkoper. Omdat het productieproces goedkoper is. De afname van het vermogensbehoud is hoger dan bij de monokristallijne zonnepanelen. Zo is het vermogensbehoud hier na 10 jaar nog 90% en na 25 jaar nog 80%.
Welke te kiezen? De keuze van het soort zonnepaneel verschilt per situatie. Hoeveel panelen kunt u kwijt? Hoe belangrijk vindt u het aanzicht van de panelen? Welk vermogen past het beste bij uw situatie? Hoeveel wilt u besparen op uw energie-rekening? Coppens Zonnepanelen kan u uitstekend adviseren bij het maken van een keuze.
- LIGGING HUIS I.V.M. ZONUREN
Ligt uw dak op het zuidwesten of zuidoosten gelden er andere percentages. Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op bijvoorbeeld een mooie zomerdag, maar ook van daglicht. De zon geeft in het zuiden van Europa maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het meer bewolkte Nederland.